ScienceNews.gr

Επιστημονικά νέα, με εγκυρότητα και σαφήνεια

Είσοδος χρήστη

Εισέλθετε στο site
Follow us on Twitter

Πρόσφατα σχόλια

RSS

@ScienceNewsGr

ScienceNewsGr: 30 Xρόνια “Mοντέρνα” Παιδικά Παιχνίδια: 1938 - 1968 http://t.co/mdsVY3GF

ScienceNewsGr: Τέσσερα νέα επιστημονικά περιοδικά από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης http://t.co/EleJbMfp

ScienceNewsGr: Mάρτιος 2012: "Mήνας Ενημέρωσης για τις Νευροεπιστήμες" http://t.co/4O4bNYYV

ScienceNewsGr: Εκδήλωση, Βραδιές βιβλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου: "Πέρα από τα UFO" http://t.co/h70rysFs

ScienceNewsGr: Σχιζοφρένεια (από το αρχείο) http://t.co/mzpX5BQg

ScienceNewsGr: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (από το αρχείο) http://t.co/Z3EFoVuK


powered by TweetXT!
 

Εγγραφή / Διαγραφή από Λίστα

Διαφήμιση
Αρχική Νανο - Φωτογραφίες Νανο - Τουαλέτα
11
Δεκ
2008
Νανο - Τουαλέτα PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Νανο - - Φωτογραφίες

Τουαλέτα σε μικροσκοπικό επίπεδο - Νανοτουαλέτα

Στο συνέδριο Ηλεκτρο - Μικρογραφικής Τέχνης του 2005 στόχο είχε να αναπτυχθούν τεχνολογίες που να επιτρέπουν τη δημιουργία μικρότερων και μικρότερων δομών. Οι επιστήμονες - καλλιτέχνες χρησιμοποιούσαν υψηλής ανάλυσης μικροσκόπια για να δούνε τα αποτελέσματα της εργασίας τους (και συχνά αυτό που πήγαινε στραβά). Για να δώσει έμφαση στη σημασία των μικρογραφημάτων, η διάσκεψη είχε οργανώσει κι ένα διαγωνισμό μικρογραφημάτων. Οι καταχωρήσεις κρίθηκαν και από την τεχνολογική και καλλιτεχνική σκοπιά.

Στην κατηγορία της πιο παράξενης μικρογραφίας το βραβείο κέρδισε η "Νανο - τουαλέτα", την οποία βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα. Το 2005 είχαν υποβληθεί 41 καταχωρήσεις. Υπήρξαν πολλά σημαντικά μικρογραφήματα. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα υποβληθέντα μικρογραφήματα κάλυπταν ευρύ φάσμα του τομέα της Νανοτεχνολογίας συμπεριλαμβανομένων της μηχανικής, της φωτονιακής, της επεξεργασίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων μικροϋπολογιστών, της χημικής και ξηράς χαρακτικής, της οπτικής λέιζερ, των δομών άνθρακα νανοσωλήνων, των πειραμάτων αύξησης άνθρακα νανοσωλήνα, των βιολογικών δειγμάτων, της ιονικής ακτίνας, της ακτίνας X και των πειραμάτων λιθογραφίας φωτογραφιών.

Περισσότερα εκθέματα που έλαβαν διάφορα βραβεία, μπορείτε να δείτε εδώ.


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack