Τριήμερο αφιέρωμα με τίτλο «ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ» Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2010.

Πρόκειται για μία έκθεση βιβλίου με βιβλία Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στη συνθήκη της αναπηρίας και απευθύνονται: α) σε παιδιά και εφήβους, β) σε εκπαιδευτικούς, κυρίως νηπιαγωγούς και δάσκαλους, αλλά και γ) σε ενήλικες είτε είναι γονείς είτε όχι.

Η έκθεση πλαισιώνεται από βιβλιοπαρουσιάσεις, αφηγηματικά δρώμενα και θεατρικές δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και θα γεμίσουν τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου με ζωντάνια και πολύ κέφι!

Η «Έκθεση Βιβλίου» θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Βιβλιοθήκης, όπως και το σύνολο των εκδηλώσεων πλην της θεατρικής παράστασης, η οποία θα λάβει χώρα στο περιστύλιο του δευτέρου ορόφου του Ιδρύματος (Λ.Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι ελεύθερη. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 9469631 και 632.