Φορητός υπολογιστής με ηλεκτρικές κυψελίδεςΣύντομα θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους φορητούς υπολογιστές όλη την ημέρα, χωρίς επαναφόρτιση, καθώς οι εμπορικές εκδόσεις των ηλεκτρικών κυψελίδων οδεύουν προς την αγορά. Στη έκθεση τεχνολογίας Cebit στο Ανόβερο, η Ταϊβανέζικη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Antig ανακοίνωσε πως οι ηλεκτρικές κυψελίδες θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων μέχρι τις αρχές του 2007. Οι πρώτες εκδόσεις των μονάδων που χρησιμοποιούν μεθανόλη μπορούν να διατηρήσουν ένα laptop σε λειτουργία, μέχρι και εννέα ώρες.

Σύντομα θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους φορητούς υπολογιστές όλη την ημέρα, χωρίς επαναφόρτιση, καθώς οι εμπορικές εκδόσεις των ηλεκτρικών κυψελίδων οδεύουν προς την αγορά. Στη έκθεση τεχνολογίας Cebit στο Ανόβερο, η Ταϊβανέζικη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Antig ανακοίνωσε πως οι ηλεκτρικές κυψελίδες θα βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων μέχρι τις αρχές του 2007. Οι πρώτες εκδόσεις των μονάδων που χρησιμοποιούν μεθανόλη μπορούν να διατηρήσουν ένα laptop σε λειτουργία, μέχρι και εννέα ώρες.

Φορητός υπολογιστής με ηλεκτρικές κυψελίδεςΗ τεχνολογία ηλεκτρικών κυψελίδων γνώρισε πρόσφατα άνθιση, καθώς άλλαξαν οι ρυθμιστικοί κανόνες πτήσης αέρος που απαγόρευαν στους επιβάτες τη μεταφορά της εύφλεκτης μεθανόλης επάνω στα αεροσκάφη. Η Λινέτ Τσάι, αναπληρώτρια εμπορική διευθύντρια της Antig, είπε ότι "τα πρώτα ηλεκτρικά στοιχεία για εμπορική χρήση θα χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές τεχνολογίες: τις κλασικές λίθιο - ιονικές μπαταρίες και την τεχνολογία που βασίζεται στη μεθανόλη".

Αντί της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, τα ηλεκτρικά στοιχεία παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια διασπώντας τη μεθανόλη μέσω μιας ηλεκτροχημικής διαδικασίας. Τα ηλεκτρικά στοιχεία μπορούν να επαναφορτιστούν, αφού προηγηθεί πλήρωσή τους με μεθανόλη. Αυτές οι "υβριδικές" συσκευές θα μπορούν να λειτουργήσουν με τα υπάρχοντα laptop, καθώς θα είναι δυνατή η ενσωμάτωσή τους στο μηχάνημα από τη θέση όπου υπάρχει ο δίσκος CD/DVD. Η κα Τσάι σημειώνει πως "ο κατασκευαστικός συνεργάτης μας υποβάλει το προϊόν στην τελική του αξιολόγηση, διαδικασία που θα μπορούσε να πάρει μέχρι κι έξι μήνες για την ολοκλήρωσή της". Τα δίκτυα πώλησης και τα συστήματα παράδοσης ήδη προετοιμάζονται, έτσι ώστε οι καταναλωτές να βρίσκουν εύκολα την αναγκαία μεθανόλη.

Η Antig αισιοδοξεί, ελπίζοντας πως τα ηλεκτρικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση τις αρχές του 2007. Οι αλλαγές στους κανονισμούς αεροπλοΐας, με τους οποίους επιτρέπεται στους επιβάτες να μεταφέρουν μεθανόλη θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2007. "Οι αλλαγές στους κανονισμούς θα γίνουν, το προϊόν ετοιμάζεται και το τρίτο σκέλος με την υποδομή για την μεταφορά της μεθανόλης, προετοιμάζεται", προσθέτει η κα. Τσάι.

Cebit
Antig