Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονικές Ειδήσεις
Εμφανίσεις: 8380

ΜαστογραφίαΓιατροί έχουν ανακαλύψει, πως αυτοί που αναζητούν πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο έχουν βρει νέα πηγή on-line φωτογραφιών: "κατεβάζουν" στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές εικόνες ασθενών γεννητικών οργάνων από ιστοχώρους σχετικούς με δερματολογία, διαδικτυακοί τόποι που δημιουργήθηκαν βασικά για την εκπαίδευση των γιατρών. Ο Δρ Κριστόφ Λέμαν και οι συνεργάτες του, από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, παρατήρησαν αύξηση στην αναζήτηση για εικόνες των γεννητικών περιοχών από το αρχείο κλινικών φωτογραφιών τους. Ερεύνησαν και δημοσίευσαν τα αποτελέσματά τους στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Academy of Dermatology.

 Γιατροί έχουν ανακαλύψει, πως αυτοί που αναζητούν πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο έχουν βρει νέα πηγή on-line φωτογραφιών: "κατεβάζουν" στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές εικόνες ασθενών γεννητικών οργάνων από ιστοχώρους σχετικούς με δερματολογία, διαδικτυακοί τόποι που δημιουργήθηκαν βασικά για την εκπαίδευση των γιατρών. Ο Δρ Κριστόφ Λέμαν και οι συνεργάτες του, από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, παρατήρησαν αύξηση στην αναζήτηση για εικόνες των γεννητικών περιοχών από το αρχείο κλινικών φωτογραφιών τους. Ερεύνησαν και δημοσίευσαν τα αποτελέσματά τους στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Academy of Dermatology.

ΜαστογραφίαΟι ερευνητές αξιολόγησαν τις αναζητήσεις που γίνανε σε διάφορους ιατρικούς διαδικτυακούς τόπους για πάνω από 6 μήνες με κριτήρια τη διάγνωση, την ηλικιακή ομάδα και την ανατομική περιοχή. Από τις από 7800 διαθέσιμες δερματολογικές εικόνες, 5,5% αφορούν γεννητικές περιοχές. Όμως το 12% των αναζητήσεων για μια συγκεκριμένη διάγνωση, αφορούσε γεννητική περιοχή. Επίσης 37% των αιτημάτων για μια ανατομική περιοχή αφορούσε τη γεννητική περιοχή, ενώ 12% των 10.000 αναζητήσεων σε κείμενο ήταν για τις εικόνες των γεννητικών οργάνων. Στις αναζητήσεις που καταγράφηκαν με κριτήριο την ηλικιακή ομάδα διαπιστώθηκε πως εικόνες που περιλάμβαναν παιδιά ήταν 48% πιθανότερο να ζητηθούν από εκείνες που αφορούσαν του ενήλικους. Μια ανάλυση των κορυφαίων 43 διαδικτυακών τόπων που είχαν συνδέσεις προς δερματολογικές ιατρικές ιστοσελίδες αποκάλυψε πως 21% ήταν πορνογραφικές ή περιοχές με διάφορα φετίχ. Όμως αυτοί οι τόποι αποτελούσαν μόνο το 14.3% εκ των 141.285 παραπομπών.

"Οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη βιβλιοθηκών που δίνουν τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης σε κλινικές εικόνες οι οποίες ενδεχομένως περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες υγείας για θέματα όπως η σεξουαλικότητα και η ανατομία πρέπει να είναι γνώστες και θεμάτων πέρα της τεχνικής υποστήριξης", αναφέρουν οι συντάκτες. Και καταλήγουν: "η ανώνυμη κακή χρήση των αρχείων θα πρέπει να προβλεφθεί, να εξεταστεί και να αποτραπεί προκειμένου να οι εικόνες να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους και την ακεραιότητα των κοινοτήτων μάθησης που υποστηρίζουν".

Detection and management of pornography-seeking in an online clinical dermatology atlas
Johns Hopkins University
DermAtlas: Dermatology Image Atlas with 8716 Dermatology Images